Dansk glasperletræf 2011

En hel fantastisk weekend er fysisk overstået – nemlig glasperletræffet på Ravstedhus – arrangeret af ”Danske Glasperler”.
Lørdag var kun for medlemmer.
Kl. 10 blev der budt velkommen, og første demo kunne straks derefter begynde.
Aleksandra Baum kunne bl.a. vise en nyhed, nemlig dekoration på en lille lerplade hvorpå der kom eksempelvis silver dust pulver, som hun så rullede glasperlen i. Christiane Strauß viste en blomsterrand lavet på ringdorn.
Angela Meier tryllede med sølvglas og Jacky Teuchert-Rimkus fremtryllede en torso. Jens Kondrup legede på sædvanligvis med masser af overskud og erfaring med glasset, og han fremtryllede efter ”julekuglen” en stjerne så flot.

Tina Moslund afsluttede dagens demoer med rigtig mange rigtig gode idéer til, hvordan vi kunne afslutte kæder og viste desuden diverse monteringsfif.
Ind imellem alle demoerne kunne deltagerne lade sig lokke af diverse nye som gamle tilbud på materialer til glasperlemageriet. Såvel Ravstedhus som Ombos, Aleksandra og Matthias Baum havde fyldt bordene op, så der var rigtig meget at vælge imellem. Lidt fortæring blev det da også til. :-))

Søndag var åben for alle. Også søndag var super god. Kl. 10.00 viste Bente Clausen hvordan man laver et tigerhoved. Endvidere blev vist art clay caps ved Bente Clausen, stringers ved Connie Sørensen, Mette Sørensen lokkede forbipasserende til at lave en glasperle, hule glasperler ved Connie Sørensen, og sluttelig viste Flemming G. Sørensen, hvordan man savede en side af en glasperle, og hvordan man polerede glassiden.
En del gæster fra Tyskland kom også på besøg. Jeg medsender et link fra en tysk gæst  http://pibbs.blogspot.com/
Endelig skulle kl. 15.45 spændingen fra glasperlekonkurrencen udløses. Der var indsendt 12 glasperler, og ud fra de indsendte glasperler var det stemmerne fra publikum, som afgjorde udfaldet.
Vinderne blev fundet, og der var flotte præmier fra Ombos, Gunnar Haag, Aleksandra og Matthias Baum samt Matas.

De tre vindere i rækkefølge var

1. præmie – Lone Holm
2. præmie – Mette Sørensen
3. præmie – Susanne Jensen

Tusind tak til alle fordi I var med til at gøre Danske Glasperlers glasperletræf til noget glædeligt og helt fantastisk.
På bestyrelsens vegne Connie Sørensen