Dansk glasperletræf 2013

Juni var knap nok begyndt, da årets perletræf løb af stablen. Allerede fredag aften d. 31. maj var køkkenet på Ravstedhus pakket med glade stemmer på dansk og tysk. De fleste
forberedelser var færdige, telte sat op og stole flyttet i Multihuset. I løbet af lørdag morgen blev de sidste ting gjort klar.

Kl. 10 åbnede formanden for Danske Glasperler Connie Sørensen træffet.
Så gik det slag i slag med forskellige spændende demoer, en masse hyggelig snak perlemagere imellem, ideer blev udvekslet og udviklet, og vi fik gode tips af dem, der lavede demoer.

Dorry forbereder sig til at lave “dame med hjerne”.

Emnerne var meget forskellige i år. Der var bl.a. Dame med hjerne, store blomster, små søde svampe, blomster implosioner, fif til brug af forskellige presser, og demo af hvordan man selv laver låse og vedhæng.

Til venstre herfor Martinas blomster

 

 

 

Imellem demoerne kunne man forfriske sig med kaffe eller te, og da vi var meget heldige med vejret kunne man gå uden for og nyde solen og kigge på de opstillede boder.

Et udpluk af kageudvalget

Der var både udstillinger og salgsboder med perler i mange størrelser og former, smykker og som noget nyt i år deltog Manuela Hagn fra Tyskland med et bredt udvalg af pressere og former.

Ved stort set alle pressere lå der en modelperle, så man kunne se et muligt slutresultat. Manuela fræser selv formene/presserne, og da hun kun havde et stk. med af hver model, var det godt med disse modelperler. For der blev købt en del, og så kunne man stadig se, hvilke muligheder der var, og evt. bestille det ønskede værktøj, som så ville blive sendt til en.

 

I teltet var der også lavet en fotoplanche med billeder fra sidste års træf og fra foreningens tur til Wertheim.

 

Frokosten bestod i år af pizza slices fra det lokale pizzeria, og der var rigeligt. Mange nød frokosten ude på græsset over en hyggelig snak.

I Ravstedhus butik var der sædvanen tro åbent, og der blev handlet flittigt.
Skulle man forelske sig i en ny farve glas eller noget andet tilbehør, som Tina ikke kunne klare i Ravsteds butik, så var Ombos igen i år med på træffet, og de kunne måske opfylde ønsket. Ligeledes her blev der handlet …. det er jo så fristende med alle de mange glasstænger i et væld af farver og nuancer.

Kl 16 var der generalforsamling i Multihuset. Den gik fint med årsberetninger, regnskabs gennemgang og afsked til aftrædende bestyrelsesmedlemmer. Det kneb lidt med at få en ny suppleant, men det lykkedes til sidst.

Aftensmaden blev indtaget på Øster Højst Kro. Endnu en gang en god portion dejlig mad og den traditionelle isdessert til slut.

Godt ”hjemme” i Multihuset igen gav Tina Moslund en masse fif til at lave sine egne låse i sølvtråd.

Det gav lyst til at lodde og ”lege”, så man selv kan  lave sine helt personlige afslutninger på egne perlekæder.

Patrick Scholen kom og viste, hvad man også kan lave i glas. Det blev til de flotteste iskrystaller og en meget fin kaffe-måle-ske.

Søndag morgen skinnede solen igen og der var højt humør. Vi var spændte på, hvor mange der ville komme på besøg udefra i år. Dvs. der ikke er medlemmer af Danske Glasperler.
Igen var der demo, fælles puste-glas projekt med Jens Kondrup og ”Kom og lav din egen perle”. Det sidste var vældig populært i år. Adskillige kom og prøvede at lave perler for første gang, andre ville gerne genopfriske det og nogle ville gerne have vist en speciel teknik. Der var flere der fik stor lyst til og interesse i at lave perler. Connie Sørensen viste hvordan man kunne lave en fisk med dichroic.

Thomas Risom lavede sin egen lille perle ovn udenfor og viste her hvordan man laver vikingeperler. Ganske interessant at se hvor stor lighed der er i måden at lave perler på i 7-800 tallet og i 2013.

Så var der også årets glasperlekonkurrence. Der havde i foråret været en lille konkurrence på foreningens hjemmeside, hvor man kunne stemme på, hvilket tema perlerne skulle laves over. Det blev KONTRAST.
Der var desværre ikke så mange deltager perler, men de gav alligevel et billede af, hvor forskelligt man kan opfatte et ord/et begreb. Alle der deltog i træffet eller kom på besøg var velkommen til at stemme.

Det var meget fine præmier, som foreningen havde fået fra sponsorer, og kl.16 om
søndagen blev spændingen udløst.
Connie Sørensen løb for 2. år i træk med første pladsen
Lene Piasecki, blev ligeledes for 2. år nr. 2.
Bente Clausen blev ligeledes for 2. år i træk nr. 3.

Til alle medlemmer et lille opråb. Skal de ikke have lidt modstand? Hermed en opfordring til flere om at deltage.
De fleste undervurderer selv deres perler. Vær ikke så selvkritisk.
En rigtig dejlig weekend med hygge, glæde og mange gode oplevelser. Søndagen var rimelig velbesøgt, og vi håber, at der på den måde er blevet spredt noget af glasperlemager glæden ud til endnu flere mennesker.

Vi ses forhåbentlig i 2014.

sæt allerede nu X i kalenderen 31.maj – 1. juni glasperletræf 2014 på Ravstedhus.