Dansk glasperletræf 2014

Igen igen:
Et herligt glasperletræf på Ravstedhus.  Der summede af aktiviteter fra fredag eftermiddag, hvor de sidste ting skulle gøres klar til weekendens glasperletræf.

Martina Schlemminger

Lørdag formiddag blev der kl.10.00 budt velkommen til foreningens medlemmer, og den første, der skulle vise et par tip ved brænderen, var Martina Schlemminger, som med sin snilde viste hvordan hun lavede små figurer.

 

 

Dernæst var det Manuela Hagn, der viste os hvordan en sød lille bamse formes. Manuela er ligeledes super dygtig til at give de små bamser liv.

Desværre havde vi et afbud fra Sabine Frank, men ind sprang Christiane Strauss, som fremtryllede en ringtop og Frank Miguletz viste hvordan en Wig Wag laves.

Efter middagspausen, som blev nydt i fulde drag, var det Dorry Niclou – Spoo, der skulle fremtrylle hule ringtoppe ved brænderen. Dorry viste såvel teknikken bag den hule ringtop som fyldning og afslutning.Foreningens generalforsamling blev afholdt, og der kom mange supergode forslag på bordet.

Som sædvane indtog vi aftensmaden på Øster Højst Kro – hyggelig atmosfære sammen med dejlige glasperlemagere og forhandlere.

Dagen sluttede ikke med aftensmaden – nej vi skulle tilbage for at suge mere viden til os.

Jens Chr. Kondrup tryllede atter med sit blæste glas. Han overtog også i hast Patrick Scholers demo.

Tina Moslund afsluttede aftenen med sin viden og sine færdigheder i montering.

En dejlig dag var slut, og vi gik til ro med hovedet fyldt af nye ideer, og en formodning om at også søndagen kunne blive lige så fantastisk.

Efter morgenmad for de overnattende deltagere var der travlhed med at få boderne udsmykkede, så alt så fint og indbydende ud til søndagens fremmødte. Vi havde det største antal boder, som foreningen endnu har haft – det var super dejligt.

 

Fra 10.00 – 12.00 var der mulighed for helt nye glasperlemagere, at lave glasperler. Flere benyttede sig af lejligheden, og Birgitte og Lisbeth havde travlt med at fortælle om teknikkerne.

Jens Chr. Kondrup viste sin kunnen indenfor blæste kugler.

 

 

Frank melder sig ind

Så var det Britta Christoffersens tur til at vise os, hvordan ølkrus formes. Britta bruger sine ølkrus til øreringe. Jane Bundgaard fremtryllede knapper: ”husk kom to lag separator på”. Connie Sørensen viste forskellige ophængs muligheder samt et gammelt mønster.

 

 

Kl. 16.00 blev årets glasperlekonkurrence afsløret.

Vindere enkelt perler
Vindere monterede perler

Vi ses forhåbentlig i 2015.

sæt allerede nu X i kalenderen 6.-7. juni glasperletræf 2015 på Ravstedhus.