Wertheim 2011

WERTHEM – 2011

Torsdag aften den 22. sep. stod de første glade og forventningsfulde glasperlepiger på bussen i Skanderborg. Sydpå gik det. Flere glade og forventningsfulde piger stod på såvel i Kolding som ved afkørsel 66. Så var vi samlede, og der blev hygget og snakket glasperler med mere. Lidt søvn i bussen blev det da også til.

Vel fremme – kunne vi nyde vores morgenmad, og gå lidt rundt i den gamle smukke by Wertheim, før vi skulle storme Arkadesalen med alle glasperlerne og glasperledemoerne. kl. 12.00 – Nogle smuttede også over i teltet, hvor alle forhandlerne havde stillet deres boder op. Så begyndte tankerne at fare ind i hovedet ”hvad kan jeg ikke undvære derhjemme”? ”det er da vist en ny glasfarve”? ”Uh! Det stempel kan jeg da bruge” ja taskerne blev tungere og tungere i de dage, vi var der. Nogle købte endda nye indkøbstasker.

Jacky døde desværre kort tid efter udstillingen, og tilbage har vi minderne om Jackys glade, venlige  sind.
En stor glasperlemager  – altid parat til at dele sin store
viden om glasperlerne, og fremstilling af disse.
Jacky hjalp den Danske Glasperleforening rigtig meget.

Ære være Jackys minde.

Alle deltagere + buschauffør

 

Klokken atten lukkede Arkadesalen, og vi kørte til hotellet ”Zum Hirschen”, hvor vi de næste to nætter skulle sove.

 

 

 

“Zum Hirschen”

Lørdag morgen efter morgenmad kørte vi atter til

 

Wertheim. Vi skulle begynde dagen med en guided byvandring. Det blev en supergod oplevelse. En dygtig guid førte os gennem de smalle, gamle gader i Wertheim.
Vi så bl.a. bindingsværkhusene – forgyldte ”jødesten” – vandstandshøjder – kirken med design i stedet for religiøse motiver – glashytte – smalle, smalle gader – bymidten, hvor alle gader var rettet mod midten –  masker på husene – fangetårnet – floden – et kig mod borgen og meget mere.

Efter den guidede byvandring skulle vi atter se glasperler – demoer og besøge forhandlerteltene. Der blev lavet gode indkøb – set masser af demoer – studeret glasperler og købt glasperler. Wertheims caféer blev indtaget og efter en hel dag kunne vi atter vende tilbage til hotellet.

Søndag skulle de sidste indkøb lige nås, inden vi vendte næsen tilbage mod Danmark. På den lange køretur hjemad var der også aktiviteter for de, der havde energi til det. Alt i alt en rigtig dejlig tur.

Turen gentages den 20-23 september 2012

BESTYRELSEN