Wertheim 2014

Glasperletur til Wertheim 2014

19.- 21.september

Torsdag aften kl. 21.00 stod de første forventningsfulde glasperlemagere og ventede på at Torben
(vores buschauffør) skulle dukke op. Bussen kørte præcis kl. 21.30 – så gik det sydover. Næste stop var Kolding, og her stod de sidste på. Medbragt kage blev nydt sammen med kaffe/the som var brygget i bussen. En lille blå eller Bailey blev det også til. Der blev snakket og hygget, inden der var tid til lidt søvn.
Velankommet til ”Hotel zum Hirschen” kl. 7.30 kunne vi nyde et dejligt morgenmåltid.
Dagen skulle være begyndt med et besøg hos Hans Ittig, men desværre aflyste han besøget med meget kort varsel – øv!

Men, men, men Connie har jo været rigtig mange gange i Wertheim, så en lille bytur blev hurtig arrangeret. Vi så på byens skæve tårn = indgang ved den gamle bymur. Her blev datidens kriminelle smidt ind. Oversvømmelser kender man også til i Wertheim, og på mange huse ses vandstandsmålene skrevet på dørkarmen. Mange jøder blev i krigsårene dræbt, og således blev det også for mange jøder, som boede i Wertheim. En kunstner har lavet et smukt minde over nogle af jøderne. Han har ladet fremstille pigsten i messing med navne indgraveret. Byens gamle bindingsværkhuset blev beundret, og vi kiggede på husenes udsmykning. Der var flere forskellige masker, som alle fortalte en historie. Det kunne eksempelvis være om hvilken håndværker, der havde boet i huset.

Kl. 12.00 kunne vi komme ind i forhandlerteltet og hurtigt med ørnens overblik lade øjnene skue, hvad der blev tilbudt. Som sædvane var der masser at se på og røre ved. I Arkadesalen var de udstillede konkurrenceperler ophængt.

Kl. 18.00 kørte vi atter mod hotellet. Værelserne blev anvist og senere kunne vi indtage en 3 retters menu.

Lørdag formiddag kørte vi med et lille tog op til en af Tysklands ældste borgruiner. En rigtig fin tur med flot udsigt der oppe fra.

Glasperlemarkedet åbnede kl. 11.00. Der blev set demoer. De opstillede boder var fine og meget forskellige. Mange gode ideer blev set. Mange perler skiftede ejermand. Sidst men ikke mindst blev der snakket – mest tysk, men der var flere andre sprog.

 

Demo i Arkadesalen i Wertheim

Såvel frokost som eftermid-dagskaffe/the/is blev der skam også tid til at nyde.

Kl. 18.00 blev vi atter samlet op, for på hotellet at nyde aftens-maden.

To hele dage i Wertheim er ikke helt nok :-)) så et lille besøg søndag fra kl. 11.00 – 13.00  i Arkadesalen var lige nok til de allersidste indkøb og den allersidste demo.

Godt mætte af indtryk fra Wertheim kunne vi vende bussen for at køre mod Danmark.

En dejlig, hyggelig og givende tur.

Vinderperler i Wertheim 2014 – Tema “Drømmeverden”